Nieuws van en over City4U

 

15 juni 2016 – city4u in het nieuws

Simpel en effectief: het Burger Interactiepunt. Lees hier het artikel op gemeente.nu door Quita Henderson.

 

15 mei 2016 – City4U op pilotstarter van de Vng

Via de Pilotstarter van de VNG werken gemeenten samen aan gemeentelijke vernieuwing. City4U doet hier graag aan mee en heeft twee pilots op Pilotstarter lopen:

 

14 april 2016 – 16 – 19 uur OPen ondernemershuis 

Betrokken burgers creëren bij uw projecten en beleid? Meer weten? Kom dan 14 april tussen 16 en 19 uur naar het open ondernemershuis in de Compagnie. Ontmoet ons, onze mede-ondernemers en andere bezoekers! De burgemeester van Rijswijk geeft de aftrap om 16 uur.

 

Meld je hier aan voor het event via Facebook! Je kan natuurlijk ook gewoon komen binnenlopen.

 

Meer weten over onze drive, lees ons ondernemersportret.

 

29 MAART 2016 – PILOT RIJSWIJK succesvol bijna 650 reacties

Hartelijk dank alle betrokkenen bij Rijswijk voor het meedoen! Totaal nu meer dan 525 volledig ingevulde enquêtes en bijna 650 beoordelingen. Gisteren hebben we alle posters en borden weggehaald en we gaan nu aan de slag met verwerken van al jullie input en resultaten.

 

In het nieuws: De Democratic Challenge heeft 6 april ons reisverslag gepubliceerd.

 

8 maart – Bewonersportret city4u 

Bewonersportret City4U

Wij zijn met plezier gehuisvest in het Bedrijvenverzamelgebouw de Compagnie in Rijswijk. Sabine van Meeteren (tekst) en Hugo de Wolf van worcflow (idee en fotografie) hebben een leuke bewonersportret over ons geschreven met mooie foto’s. Nieuwsgierig? Lees hier meer.

 

 

 

 

 

4 maart 2016 – Start Pilot Rijswijk met burger interactiepunten

Poster actie Is het hier schoon?De gemeente Rijswijk verleidt met behulp van Burger Interactiepunten de inwoners om mee te werken aan het invullen van een vragenlijst over de beleving van zwerfafval in de openbare ruimte. Op acht kenmerkende plaatsen in Rijswijk zijn de interactiepunten geplaatst. Zij herkenbaar aan een grote poster (zie foto) met per locatie een eigen webadres (URL). De interactiepunten zijn zo gekozen dat op deze locaties free wifi beschikbaar is. Passanten kunnen dus zelf per locatie met hun smartphone naar de vragenlijst gaan en deze invullen. Daarnaast gaat een promoteam – in groene Rijswijk Schoon jasjes – met enige regelmaat de interactiepunten langs om inwoners te vragen om op hun eigen smartphone of met het team via een tablet de vragenlijst “Hoe schoon is het hier?” in te vullen. Het doel is om meer inzicht in het bewustzijn en de betrokkenheid bij de bestrijding van zwerfafval te krijgen.
 
De bijzondere participatie campagne startte vrijdag 4 maart  op het Wethouder Marloes Borsboom en gemeenteraadslid Yvonne Hagenaars vulden als eerste de vragenlijst in (Foto Erwin Dijkgraaf)Bogaardplein. Wethouder Marloes Borsboom (participatie) en gemeenteraadslid Yvonne Hagenaars (PvdA)  vulden op locatie als eerste de vragenlijst in. De campagne duurt tot en met maandag 28 maart. De gemeente gebruikt de opgehaalde informatie bij het opstellen van een nieuw plan voor de aanpak van zwerfafval in Rijswijk. De onderzoeksresultaten worden in een rapportage verwerkt, die in mei beschikbaar komt. Lees meer in het persbericht.
 
 
 

 

 

26 november 2015 – Ontmoet de mensen achter City4U op de dag van Verkeer en Mobiliteit op stand 2.078

Dag van Verkeer en Mobiliteit 2015

Deze geheel op de Nederlandse markt gerichte vakbeurs laat u als bezoeker voor de 10e keer op rij kennismaken met de laatste nieuwe ontwikkelingen op het gebied van verkeer, (slimme) mobiliteit en parkeren.

De Dag van Verkeer & Mobiliteit is er speciaal voor de overheid (gemeente, provincie, waterschap en rijksoverheid) en voor verkeersprofessionals uit het bedrijfsleven. 

 

Ontmoet de mensen achter City4U op stand 2.078. 

Wilt u ook komen, klik dan op het logo om u aan te melden.

 

15 oktober 2015 – Oprichting City4U BV

Ervoor durven gaan. Als je iets wil bereiken dan ligt de actie bij jezelf. Vanuit die gedachte hebben we onze plannen in daden omgezet en u bent daar zelf nu ook het resultaat van. U leest immers deze tekst op de website die we eind september hebben gelanceerd. Op de gesprekken die we met gemeenten hebben, krijgen we goede reacties op onze propositie en voor enkele gemeenten zijn inmiddels concrete projectvoorstellen uitgewerkt. Met de oprichting van de City4U BV en inrichting van ons nieuwe kantoor op de Geestbrugkade 35 in Rijswijk gaan we aan de slag voor gemeenten om burgerparticipatie makkelijker en leuker te maken.

 

5 oktober 2015 – City4U’s pitch slaat aan op het democratic challenge festival

Democratic Challenge Festival

De Democratic Challenge gaat over vernieuwing van de lokale democratie. Want een zichzelf respecterende democratie doet aan regulier onderhoud. Het democratic challenge festival op 5 oktober was een een mooie dag waar alle 99 deelnemende initiatieven bij elkaar kwamen om van elkaar te leren en te netwerken. Tijdens de Dragons’ Den heeft City4U Initiatiefnemer Reinier Morra gepitched voor de dragons – lokale bestuurders uit het hele land. De pitch was een groot succes: 3 van de 4 dragons willen een vervolggesprek aangaan! 

 

Ook nieuwsgierig? Neem contact met ons op op 085 – 303 26 18.